HÅR VASK

HÅR VASK :

*Har du også opplevd at uansett hvor mye sjampo du bruker, så skummer den ikke?

Det trenger ikke å være sjampoen som er kjip. Trikset er å vaske det to ganger.

- Håret blir renere
- Vi anbefaler heller å vaske håret to ganger med sjampo som er anbefalt til ditt hår.

Du må gjerne bruke samme mengde sjampo totalt. Men i to omganger.

- Når du først har vasket håret én gang, skal det ikke mer til enn en liten dæsj for å få til det herlige tykke skummet som mange liker.

- VI føler også at håret blir renere og luftigere etter to sjamponeringer enn bare én.

Derfor skummer det ikke
At sjampoen ikke skummer første gangen, skyldes rett og slett at håret er skittent.

- Mye overflatesmuss og fett er grunnen til at du ikke får det til å skumme. Du har gjerne merket det samme når du skal vaske kjøkkenutstyr som er fett og skittent. Det skummer jo ingenting den første runden med såpe da heller.

- Første omgangen med sjampo kvitter du deg med skitten i håret og åpner det. Og i neste omgang  vil du altså få mye skum, og rent hår. Det skal ikke mye sjampo til.

Blir fort skittent
Overflatesmuss og fett kommer fort i håret. Selv du som vasker håret hver dag kan du merke at det er vanskelig å få til luftig skum med kun én sjamponering.

- Det skyldes hovedsakelig talgproduksjonen i hodebunnen. Enkelte personer har fet hodebunn, mens andre kan oppleve dette spesielt i perioder.

Sliter du med fett hår kun én dag etter vask, kan det faktisk være lurt å bytte sjampo. Spør frisøren din om hjelp til riktig sjampo.

- Prøv å vaske håret annenhver dag i stedet for hver dag. Det kan hjelpe. Ellers bør du unngå balsam og kur for nær hårrøttene. Fett fra talgkjertlene i hodebunnen gir håret her nok næring. Bruk bare balsam og kur i lengdene og hårtuppene.
Vi anbefaler  «hestehaletrikset» hvis du skal bruke balsam eller kur:

- Løft håret opp med den ene hånden som om du skal lage en hestehale, og bruk hårproduktene kun i halen. 


*Håret må rengjøres ekstra godt når man bruker styling i håret.

Produktrester gjør håret gustent, livløst og tungt, og det er nok ikke drømmelooken for så veldig mange av oss, så om du ønsker sunt, glansfullt hår, må du sørge for å få vasket håret skikkelig, skikkelig rent.

– Hvis du bruker mye styling er det lurt å gi håret en rens en gang i uken med en god rensesjampo.

Og det er ikke bare du som bruker massevis av produkter som bør gjøre dette. Alt hår har godt av en skikkelig god rens.

Ikke all sjampo gjør en like god jobb når det kommer til selve rensingen, og det er akkurat slik det skal være. Sjampoer har nemlig ulike egenskaper, og mens noen er ment å gi håret glans, er andre skapt for å rense dypere, ja nesten strippe håret.

– Mange pleie- og glanssjampoer har virkestoffer som mykgjør håret og som kan gjøre at sjampoen ikke har effektiv vaskeeffekt.

Heller ikke alle rensesjampoer er like kraftige, og noen kan du faktisk bruke daglig. Likevel kan det jo hende håret ditt trenger andre ting også – glans, volum eller proteiner, for eksempel.
Det er veldig lurt å rense håre med rense sjampo før hår kur. Da får du åpnet håret og renset ut all smuss og styling rester. Man får faktisk et bedre resultat.

10 Tips for å få langt,skinnende,mykt hår.

10 TIPS.......

…for å få langt, skinnende, mykt hår.


De fleste av oss ønsker seg lange, myke, silkeaktige lokker. Men realiteten er at håret vokser bare om lag en til to centimeter  per måned.
Lyst til å kick-starte prosessen? Les videre for inside-tips for å stoppe hårets største fiende – brudd – og holde håret sterkt.

START I DUSJEN

Velg sulfatfri shampoo. ”Overvasking” kan tørke ut håret ditt, så jo mindre du sjamponerer, jo mer hydrert vil håret være, og jo lengre vil håret vokse uten å bryte. Derfor er det viktig å bruke en sulfat-fri shampoo; de inneholder ofte mindre sterke vaskemidler, eller ingen i det hele tatt, og vil dermed bidra til å bevare hårets naturlige oljer. (Skal vaske to ganger når du vasker håret)

STIMULERE HODEBUNNEN

Hvis du masserer hodebunnen godt med shampoo, stimulerer og øker du blodsirkulasjonen, som igjen øker hårveksten. Før vasking, kan du også massere hodebunnen i 30 sekunder. I løpet av et år skal håret visstnok kunne vokse noen ekstra centimeter på grunn av det!

CONDITIONER, CONDITIONER, CONDITIONER

Med conditioner lukker du skjellaget, og beskytter da håret mot ytre påkjenninger som vær, vind og annen forurensing. Når skjellaget er lukket, er håret mindre sannsynlig å tørke ut og splittes i tuppene. Håret bør behandles forsiktig, som et delikat stoff, men det må også regelmessig tilføres næring. Vi anbefaler også å bruke et dyptvirkende kur produkt minst en gang i uken. Spør din frisør om hvilken kur som er best for ditt hår.

FORSIKTIG MED HÅRBØRSTEN

Vær forsiktig med hårbørsten! Hvis du ikke er forsiktig, kan hårbørsten faktisk gjøre mer skade enn godt. Å gre hardt gjennom våte floker skaper flisete tupper, så vær forsiktig når du grer vått hår – i motsetning til tørt hår, som er et veldig sterkt materiale, er håret veldig skjørt når det er vått. Gre ut alle floker før du vasker håret, og bruk en god conditioner for å slippe flokete hår etter vask. Bruk gjerne en naturbørste, den gir lettere etter og er mer skånsom mot håret.

FORSIKTIG MED VARMEN

Bruk av varmeverktøy direkte til håret ditt kan skade skjellaget alvorlig, så bruk alltid et varmebeskyttende produkt før du føner eller retter håret. Det er superviktig at håret er helt tørt før du bruker rettetang! Det beste verktøy for å forhindre varmeskader er ioniske hårfønere og keramiske rettetenger med jevnt oppvarmede plater (slik at du slipper å gå over den samme delen mer enn en gang). Som varmebeskyttende middel kan du enten bruke olje eller andre varmebeskyttende produkter. For bølger, kan varmruller være mildere mot håret enn krølltang.

KLIPP HÅRET OFTE

Klipp ofte – men lite. Stusser du tuppene ofte, får du hele tiden klipt bort det ødelagte håret, slik at lengdene bestandig er og ser sunne ut. Når håret blir for slitt, ”spiser” det opp seg selv, og det kan føles som om håret har sluttet å vokse. Bli enig med frisøren din om hvilke planer du har for håret ditt – da unngår du å bli klippet for kort i spareperioden.

GJENNOPPBYGG MED KERATIN

Gå for en keratinbehandling hver uke mens du sparer håret ditt. Også ved å tilføre håret et beskyttende lag i hverdagen, beskytter du farget eller kjemisk rettet hår fra ytterligere skade.
Defor er det lurt å bruke Olje i lender og spisser- Du får mer beskyttelse.

PASS PÅ HVA DU SPISER

Hva du spiser gjenspeiles på huden og håret. Et usunt kosthold vil føre til gusten hud og slapt hår. B-vitaminer hjelper på hårvekst, hud og negler. i tillegg til å at du må passe på at du får i deg andre vitaminer kroppen trenger. Drikk rikelig med vann, hver dag!
Prøv også vårt kosttilskudd mM Kollagen!

SJEKK MEDISINENE DINE

Visste du at noen p-piller kan forårsake håruttynning? Selv om det er vanligvis ikke en direkte årsak og virkning, eventuelle endringer i kvinners hormonelle situasjon kan gi hårtap. Sjekk med legen din hvis du er bekymret.

HÅNDTER STRESS

Stress fører til frigjøring av kortisol og andre hormoner som bidrar til at håret tynnes ut. Den gode nyheten er at du kan reversere problemet ved å få stress under kontroll.
Bestill en avslappende hodebunnsmassasje neste gang du tar turen innom frisøren :)
NOEN AV VÅRE HÅR KURER SER DU UNDER HER:
Les også blogg innlegget om "hårkur"
HER ER NOEN AV VÅRE SJAMPO OG BALSAM/KUR/VARMEBESKYTTENDE PRODUKTER VI ANBEFALER Å BRUKE. SPØR OSS OM RÅD TIL DITT HÅR :-)

No Comments


Recent

Archive

Categories

Tags

100% fornøyd garanti Anti frizz Bekk Mineral pudder Brazilian frizz out Bølgetang CADIVEU PROFESSIONAL CADIVEU Cadiveu scandinavia Cadiveu skandinavia Ceramic straightener EMERGENCY SERVICE FAB Tattoos FAKTA OM LUS FIXIT FRISØR GREVERUD FRISØR Farge behandling Farsdag Fixit timebestilling Flash tattoos Flass Frendsnorge Frisør follo Frisør salong Sofiemyr Frisørsalong Kolbotn Healing Care Healing Nourish LANZA Healing Oil Combing Cream Healing Oil Lanza Healing Remedy Healing Smooth Healing Styling Helse og skjønnhet HÅRAVFALL Hår og Skjønnhet Hår produkter Hår vask Håravfall Hårmote høst Hårspray Hårtap Høstmote Id hair wax Id produkter Introduksjonstilbud Keratin kur Keratinbehandling Krøller Krøllete hår Krølltang LANZA HEALING LANZA Healing Color LANZA KB2 LANZA Norge LANZA PASTE LANZA PRODUKTER LANZA STYLING LANZA Sofiemyr LANZA TILBUD LUSE SESONG LUS Landerudsenteret Dame og Herre Frisør Linda Wickmann Lysfarging NYHET Ny jobb? OLAPEX OLAPLEX Olje Oppussing Landerudsenteret frisør Psoriasis Rett hår Rettetang SKOLE START SOFIEMYR FRISØR AS SOFIEMYR FRISØR SOFIEMYR SOMMERTID SOMMERÅPENT SUNDT HÅR Sexy hair Sminke Akershus Sminke Kolbotn Sminke Sofiemyr Sminke Tårnåsen Sminke oppegård Sofiemyr frisør Styling produkter Styling tips Tattoo Tilbud LANZA Tørrhodebunn Urban Molding paste lanza Vakkert hår Vakkre hender Vi pusser opp 2014 Zansuel akershus ansatte balayage balsam for håret balsam beachwawe blondthår brud og oppsett brudeoppsett follo brudeoppsett greverud brudeoppsett hellerasten brudeoppsett kolbotn brudeoppsett oppegård brudeoppsett tårnåsen brudesminke brud din lokale frisør kolbotn ekstremkur farge ekspert frisør flotte farger follo friskt hår frisor frisør akershus frisør app frisør farge frisør hellerasten frisør klipp frisør kolbotn frisør og lus frisør oppegård frisør prinsdalen frisør sofiemyr frisør søker jobb frisør tårnåsen frisøren din frisørkurs frisør frizzout hverdagssminke hårkur hårpleie iD hair id colour bomb jane iredale klippe kurs kolboten kolbotn kurs for frisører l'anza fakta hår l'anza fakta l'anza frisørkurs landerudsenteret frisør landerudsenteret lanza fakta lanza lus barnehagestart lus i skolestart luse råd lysestriper mMKollagen make-up mineralsminke mmkollagen pulver mmkollagenpulver i follo neglelakk kolbotn neglelakk oppegård neglelakk sofiemyr neglelakk som sitter neglelakken neglelakk ny medarbeider søkes olaplexbehandling olpalex online timebestilling frisør oppegård frisør oppsett brud oppsettning permanent pleier huden rett hår uten rettetang råd mot lus salongpleie shampoo shampo sminkekurs sminke sminking sofiemyrfrisør sommer klar sommerhender sommerklær sunlights svennebrev søker frisør søker jobb sønsterudveien 32 tilbud vakker hud vakre hender vi er best på brudeoppsett vi er best på hår og skjønnhet vi er best på neglelakk vinylux neglelakk vinylux ÅPNINGSTID SOMMER SOFIEMYR FRISØR Åpningstider landerudsenteret frisør Økt hårvekst åpningstid sommer åpningstider julen åpningstider landerudsenteret frisør