HÅR KUR

HÅR KUR

Hvorfor trenger man hårkur?

Håret vårt er bygd opp av ca 75% proteiner og 15 % vann (fuktighet). Resten er mineraler, lipider, kullhydrater og fargepigmenter. Hårstrået lever ikke, dvs. at det ikke inneholder noen nerver og tilføres ikke blod. Det er oppbygd av et strå og en rot som omfattes av en hårsekk. Hårstrået har en myk, indre kjerne, et keratinlager og et ytterlag med et gjennomsiktig og beskyttende lag. Talgkjertelen på hver side av hårsekken produserer sebum, det fettet som gir håret glans. Personer med fett hår har rett og slett overskudd av sebum i håret.

Til tross for at håret ikke består av levende celler, påvirkes det i stor utstrekning av vår generelle helse og hva vi får i oss. Et variert kosthold gir generelt all næringen som håret trenger. Når håret er friskt, ligger det fine fettlaget utenpå hårstrået akkurat som skjellene på en grankongle. Skjellene er lukket og overflaten er jevn og glatt. Håret reflekterer lyset og ser blankt og friskt ut. Når håret ikke har det bra, er skadet eller uttørket, reiser skjellene seg. Håret blir tørt og porøst, alt lys forsvinner inn i «konglen» og håret virker matt og livløst.

Kjemisk behandling, forurensing, vær og vind, hårføner, varmeverktøy. Alt dette er også med på å påvirke hårets ytre. Det er der pleie og stell kommer inn i bildet.

Det naturlige fettet som huden produserer klarer ikke å beskytte et langt hår som er nedenfor skuldrene, derfor er en hårkur viktig å bruke. I tillegg til å alltid bruke silkeolje etter hårvasken.

Det finnes mange forskjellige hårtyper og mange ulike hårkurer. Hvordan kan man vite hva håret trenger?

Et godt tegn sånn som nå på høsten er at håret er tørt,, knaser litt i tuppene og ser matt ut. Da bør en gjerne bruke en fuktighetsmaske.
Du sjamponerer håret,hånkletørrer, påfører hårkuren i lengder og spisser , og lar den virke som regel 5-10 min. Deretter skyld godt.
Du trenger ikke  balsam etterpå, ettersom fuktigheten legger seg ytterst på hårstrået. Og så tar du i olje i håret når det er håndkletørket. Skal ikke skylles ut.

Protein kurer brukes som regel når håret er svekket f.eks av en kjemisk behandling (farging/bleking) og f.eks et krøllet hår som mangler spenst.
Sjamponer håret, hånkletørr,påfør hårkur på samme måte som nevnt over, skyll godt ut, og her er det VIKTIG med balsam etterpå fordi proteinene trekker dypere inn i håret og trenger balsam for å lukke skjellaget igjen. Bruk gjerne en Leav-in Protector,Leav-in conditioner eller hårolje.

De aller fleste vet at huden trenger ekstra fuktighet om høsten /vinteren. Men de færreste vet at håret også tar skade av minusgrader.

Både kulde, temperaturendringer og lav luftfuktighet sliter på håret. Derfor er det ekstra viktig å ta vare på det og gi det mye fuktighet..
I tillegg til å beskytte håret mot kulden gjør den ekstra fuktigheten i kuren at statisk/elektrisk hår reduseres kraftig. Statisk/ elektrisk hår er noe som dessverre forekommer ofte om vinteren pga blant annet elektrisk fyring og også fordi man må drar ekstra mange plagg over hodet hver eneste dag.

Spør oss gjerne om råd til valg av riktig hår kur. Du kan også ta hårkur i salongen, da får du deilig avslappende hodebunnsmassasje med hårkuren.
Vi har også de mest effektive kurene, for luxus behandling. Disse selger vi ikke ut til kunden.

Tips til noen gode hårkurer:
Alle shampoer vasker håret ditt og gjør det rent, men noen shampoer rengjør også i dybden. En slik shampo kalles renseshampo og dens viktigste oppgave er å fjerne stylingrester, fett, kjemikaler, klor, røyk og annen forurensning.

Bruker du mye styling i håret, trener du mye eller bader ofte i klorvann bør du bruke en god renseshampo ukentlig. Vi anbefaler LANZAs Clarifying Shampoo, den er skånsom mot håret og er både UV- og fargebeskyttende.
Etter rensingen MÅ håret tilføres fuktighet og skjellalget i håret må lukkes, du trenger derfor en god og hurtigvirkende hårkur som for eksempel Keratin Infusion. Denne kuren er helt nødvendig etter den rensende prosessen. Kuren inneholder både proteiner og keratin sistnevnte tas opp i mikroskopiske hull i håret der metaller, mineraler og urenheter har vært.

Sammen er Clarifying Shampoo og Keratin Infusion en revolusjonerende 2-stegs behandling som forsiktig rengjør i dybden, samtidig som produktene forsterker og reparer skadet hår.
Moi Moi Hair Masque • Fuktbombe • Pakker inn uten å tynge • Effektiv på alle hårtyper • UV-beskyttende • Fargebevarende • pH 5,5.
Moi Moi Hair Masque er en fuktighetsbombe for deg med naturlig tørt eller krøllete hår. Kuren gir maksimalt med fuktighet uten å tynge håret.
Trauma Treatment - 150 ml • Ultra reparerende • Styrker og fornyer • Gir elastisitet og glans • Øker evnen til å ta opp farge • Jevnere farge og lengere hold • Flower Shield Complex • UV-beskyttende • Varmebeskyttende 260°C • pH 5,5
Nyhet fra IdHAIR: Med sin kombinasjon av pleiende og fargeforsterkende ingredienser gir Colour Bomb deg to funksjoner i en og samme behandling.

Alle som farger håret bør bruke IdHAIR Colour Bomb for at bevare den samme intensitet helt frem til neste farging. 

Colour Bomb  er også perfekt til deg som vil gå fra lys til en fantastisk og intens farge.

Ønsker du en pastellfarge kan du blande fargen med en nøytral balsam eller en annen type kur.

Hva gjør Colour Bomb?

Den gir nytt liv i hårfargen din
Den tilfører en fantastisk glans og mye intensitet
Den tilfører riktig type pleie
Den fukter håret
Den holder fargen vedlike.

 

Nøkkelingredienser:

Hydrolyzed Keratin: Hårets byggesten er keratin og med Colour Bomb gjenoppfylles? disse, så håret blir både sunt og vakkert

D-Pantenol: Vitamin B5 styrker både hår og hårceller.
Bruk: 
Vask og skyll håret, tørk vekk overflødig vann og påfør ønsket mengde med Colour Bomb og kuren fordeles i hele håret ved å f.eks gre det med en kam. La kuren sitte i 3-15 min avhengig av ønsket effekt og hårets tilstand. Skyll godt og vask også hendene godt underveis, bruk hansker
Håper du satte pris på litt tips om hårkur, og husk at kort hår trenger også fuktighet for å skinne ;-)

No Comments


Recent

Archive

Categories

Tags

100% fornøyd garanti Anti frizz Bekk Mineral pudder Brazilian frizz out Bølgetang CADIVEU PROFESSIONAL CADIVEU Cadiveu scandinavia Cadiveu skandinavia Ceramic straightener EMERGENCY SERVICE FAB Tattoos FAKTA OM LUS FIXIT FRISØR GREVERUD FRISØR Farge behandling Farsdag Fixit timebestilling Flash tattoos Flass Frendsnorge Frisør follo Frisør salong Sofiemyr Frisørsalong Kolbotn Healing Care Healing Nourish LANZA Healing Oil Combing Cream Healing Oil Lanza Healing Remedy Healing Smooth Healing Styling Helse og skjønnhet HÅRAVFALL Hår og Skjønnhet Hår produkter Hår vask Håravfall Hårmote høst Hårspray Hårtap Høstmote Id hair wax Id produkter Introduksjonstilbud Keratin kur Keratinbehandling Krøller Krøllete hår Krølltang LANZA HEALING LANZA Healing Color LANZA KB2 LANZA Norge LANZA PASTE LANZA PRODUKTER LANZA STYLING LANZA Sofiemyr LANZA TILBUD LUSE SESONG LUS Landerudsenteret Dame og Herre Frisør Linda Wickmann Lysfarging NYHET Ny jobb? OLAPEX OLAPLEX Olje Oppussing Landerudsenteret frisør Psoriasis Rett hår Rettetang SKOLE START SOFIEMYR FRISØR AS SOFIEMYR FRISØR SOFIEMYR SOMMERTID SOMMERÅPENT SUNDT HÅR Sexy hair Sminke Akershus Sminke Kolbotn Sminke Sofiemyr Sminke Tårnåsen Sminke oppegård Sofiemyr frisør Styling produkter Styling tips Tattoo Tilbud LANZA Tørrhodebunn Urban Molding paste lanza Vakkert hår Vakkre hender Vi pusser opp 2014 Zansuel akershus ansatte balayage balsam for håret balsam beachwawe blondthår brud og oppsett brudeoppsett follo brudeoppsett greverud brudeoppsett hellerasten brudeoppsett kolbotn brudeoppsett oppegård brudeoppsett tårnåsen brudesminke brud din lokale frisør kolbotn ekstremkur farge ekspert frisør flotte farger follo friskt hår frisor frisør akershus frisør app frisør farge frisør hellerasten frisør klipp frisør kolbotn frisør og lus frisør oppegård frisør prinsdalen frisør sofiemyr frisør søker jobb frisør tårnåsen frisøren din frisørkurs frisør frizzout hverdagssminke hårkur hårpleie iD hair id colour bomb jane iredale klippe kurs kolboten kolbotn kurs for frisører l'anza fakta hår l'anza fakta l'anza frisørkurs landerudsenteret frisør landerudsenteret lanza fakta lanza lus barnehagestart lus i skolestart luse råd lysestriper mMKollagen make-up mineralsminke mmkollagen pulver mmkollagenpulver i follo neglelakk kolbotn neglelakk oppegård neglelakk sofiemyr neglelakk som sitter neglelakken neglelakk ny medarbeider søkes olaplexbehandling olpalex online timebestilling frisør oppegård frisør oppsett brud oppsettning permanent pleier huden rett hår uten rettetang råd mot lus salongpleie shampoo shampo sminkekurs sminke sminking sofiemyrfrisør sommer klar sommerhender sommerklær sunlights svennebrev søker frisør søker jobb sønsterudveien 32 tilbud vakker hud vakre hender vi er best på brudeoppsett vi er best på hår og skjønnhet vi er best på neglelakk vinylux neglelakk vinylux ÅPNINGSTID SOMMER SOFIEMYR FRISØR Åpningstider landerudsenteret frisør Økt hårvekst åpningstid sommer åpningstider julen åpningstider landerudsenteret frisør