NYHET!

HEALING REMEDY -For Tørr/Flassete Hodebunn.
Kommer i vår salong August/September.

LANZA har nå kommet opp med et 3-stegs velværesystem for hår og hodebunn. Produktene passer for tørr og flassende hodebunn og er med på å lindre, normalisere, helbrede og berolige hodebunnen. Produktene kommer i flotte 3-pakninger som inneholder en rensende shampoo, en beroligende balsam og en spraykur.
LANZA har nå kommet opp med et 3-stegs velværesystem for hår og hodebunn. Produktene passer for tørr og flassende hodebunn og er med på å lindre, normalisere, helbrede og berolige hodebunnen. Fin til de som er veldig sensitive og til de med psoriasis.

STEG-1 SCALP CLEANSER: Inneholder naturlige og rensende ingredienser som forsiktig fjerner flass og andre urenheter, gjenoppretter fornyer og frisker opp både hår og hudebunn. Inneholder Keratin Protein for å gi deg et sterkt og skinnende hår, fri for sulfater, natrium og parabener.
STEG 2 SCALP CONDITIONER Inneholder de fineste naturlige ingredienser for å effektivt hjelpe tørr og flassende hodebunn, en beroligende blanding av fuktighetsgivende og pleiende ingredienser bidrar til en komfortabel, sunn og balsansert hodebunn med riktig fuktighetsnivå. Inneholder Keratin Protein for å gi deg et sterkt og skinnende hår, fri for sulfater, natrium og parabener.
STEP-3 SCALP TREATMENT Lindrer raskt hår, hud og hodebunn med de fineste og mest pleiende plantene. Denne allsidige, leave-in behandlingen beroliger hår og hodebunn. Uten parabener, gluten og natriumklorid. 

FAKTA OM PSORIASIS :

Psoriasis er en kronisk sykdom med utslett på huden, i form av røde sår med hvitaktige ansamlinger av død hud. De hudområdene som er angrepet av dette utslettet kalles flekker eller plakk. Flekkene kan forårsake kløe og smerter. Psoriasisutslett oppstår fordi immunforsvaret i kroppen forårsaker en for rask utskiftning av hudceller.
 
Utbredelsen av psoriasis

Psoriasis rammer ca. 125 millioner mennesker over hele verden. Sykdommen er like vanlig hos begge kjønn og i alle samfunnslag. Psoriasis kan ramme personer i alle aldre, men oppstår oftest i alderen 15 til 35 år. 

Årsaken til psoriasis

Årsaken til psoriasis er ukjent. Immunforsvaret aktiveres uten kjent årsak, noe som fører til at kroppen produserer nye hudceller raskere enn normalt. En normal hudcelle utvikler seg og skaller av etter 28 til 30 dager. Men ved psoriasis tar det bare 3-4 dager for en hudcelle å utvikle seg og komme til hudoverflaten. I stedet for at den faller av (skjelling), samles cellene opp og danner flekker og utslett. Forskning viser at psoriasis kan være arvelig: hvis en av foreldrene er rammet, er det en 10 prosent sjanse for at barnet får psoriasis. 

Utløsende faktorer

Det er flere utløsende faktorer som kan føre til utvikling av, oppblussing av eller forverring av psoriasisutslett:

Emosjonelt stress
Hudskader
Visse typer infeksjoner
Reaksjoner på bestemte legemidler
Reaksjon på melk og melke produkter

Leve med psoriasis!

Det er viktig å oppsøke lege hvis du mistenker at du har psoriasis, slik at du kan få stilt en diagnose.Vi frisører har også kunnskap om psoriasis og anbefaler å oppsøke lege ved mistanke om psoriasis.
Når dere sammen har funnet fram til en behandlingsplan er det allikevel mye opp til deg selv. Ved å ta grep om egen sykdom og være aktiv, vil du oppdage at du kan leve godt med psoriasis.  

Skaff deg kunnskap 

Psoriasis har lenge vært en sykdom forbundet med mange misforståelser. Hvis du eller noen du kjenner har psoriasis, er det viktig å kjenne til fakta. Kunnskapen hjelper deg til bedre å takle følgene av psoriasis, gjøre noe aktivt og lære mer om nye behandlingsalternativer som kan hjelpe deg.

Få maksimalt ut av legebesøkene

Dette er spesielt viktig, siden legen din ofte har begrenset med tid. Husk på at samarbeidet med legen din er langsiktig, og at god kommunikasjon er helt avgjørende. Det kan være lurt å sette opp en liste med spørsmål og/eller temaer du vil diskutere med legen din på forhånd. Denne listen kan inneholde noen av disse punktene:

Vurdering av tilstanden din
Effekt av nåværende behandling.
Bivirkninger av behandlingen.
Spørsmål om alternative behandlingsmetoder, blant annet fordeler og risikoer knyttet til nye behandlingsmetoder.
Livsstilsfaktorer som kan påvirke psoriasis (f.eks. stress, røyking).
Følelsesmessig tilstand (f.eks. depresjon eller isolasjon).
Støtteressurser.
Hva kan du gjøre frem til neste konsultasjon?.
Ta med en liste over medisiner du bruker, inkludert vitaminer og tilskudd.

Her finner du et skjema som kan hjelpe deg å vurdere i hvilken grad hudproblemene dine har påvirket din livssituasjon.
(Gjengitt med tillatelse fra professor Finlay)

Skriv dagbok

Å skrive dagbok mellom konsultasjonene hjelper deg å holde styr på symptomene og effekten av behandlingen. En dagbok kan inneholde følgende:

Generell vurdering av tilstanden din i dag.
Oppblussing av psoriasis (med varighet og alvorlighetsgrad).
Hendelser i livet ditt før oppblussingen (dvs. potensielle triggere).
Smerte i ledd (inkludert tidspunkt, varighet og forutgående aktiviteter).
Behandlingsrelaterte bivirkninger.

Lær deg å leve med psoriasis

Å lære å kjenne igjen og leve med følelser relatert til psoriasis kan være like viktig som å behandle de fysiske symptomene. Her er noen tips som kan hjelpe deg på veien:

Akseptere de følelsene du har: Det er naturlig å bli trist, sint og frustrert når man har psoriasis.
Få kontroll over stresset: Stress er en utløsende faktor hos noen personer. Det kan utløse psoriasis for første gang eller forverre en allerede eksisterende tilstand.
Avslapping og nedstressing kan være til hjelp, og gi deg en følelse av mestring.
Ikke gi opp: Psoriasis er en kronisk sykdom og kan være uforutsigbar, men den lar seg håndtere. Ikke gi opp håpet om å få sykdommen under kontroll.
Søk hjelp: Du kan få behov for støtte og oppmuntring fra familiemedlemmer og venner. I tillegg finnes det en rekke utmerkede ressurser du kan benytte deg av for å håndtere de emosjonelle følgene av psoriasis.

 

Innholdet på denne siden er laget av Abbott Norge i samarbeid med professor Cato Mørk, Akershus hudlegesenter.
Copyright © 2013 AbbVie Inc. North Chicago, Illinois, U.S.A.

Det vi vet er at psoriasis trenger mye fuktighet,vil anbefale å prøve dette.
Se bildet nedenfor,denne personen hadde god virkning.
FLASS OG TØRR-HODEBUNN:

Nei, flass og tørr hodebunn er absolutt ikke det samme. Flass er faktisk en type sopp som lever i hodebunnen, og den krever en helt annen behandling enn tørr hodebunn.

Og det er tørr hodebunn de fleste som sier de har flass faktisk opplever. Flass er nemlig ganske sjelden, mens tørr hodebunn er mer vanlig.

Det samme er fet hodebunn, og du kan faktisk ha fet hodebunn samtidig som du har tørt hår.

Uansett hva slags hodebunnproblem du sliter med, finnes det behandlinger som bør funke for deg, og derfor har vi delt inn denne saken i tre, slik at du enklest mulig skal kunne se hvilken behandling som passer for akkurat deg og dine hodebunnsproblemer.

Tørr hodebunn
– Hudoverflaten i hodebunnen er bygget opp av hornceller. Innimellom horncellene finnes det fettstoffer som vi kaller lipider. Hvis du har tørr hodebunn så er det ikke nok lipider (fettstoffer) som sørger for at huden holder seg tett.

Du kan få tørr hodebunn om du vasker håret veldig ofte, med veldig kraftige produkter.
Feks butikk shampo.

– Hvis du bruker en veldig sterk sjampo som fjerner all fukt og ikke sørger for å tilføre ny fukt til hodebunnen, blir den tørr.

Slik behandler du tørr hodebunn:
– For å behandle tørr hodebunn må du bruke en sjampo som inneholder milde vaske-stoffer som respekterer hudens hydrolipid-belegg.

Sterke sulfater kan rense bort hudens naturlige fettstoffer, så unngå disse om du har problemer med tørr hodebunn.

– Bruk så en fuktighetsgivende maske eller conditioner som tilfører fuktighet til huden og håret hver gang du vasker håret.

Flass
Flass og tørr hodebunn er absolutt ikke det samme og skal derfor behandles på ulike måter.

– Flass er en type sopp i hodebunnen, og den skal behandles med litt sterkere produkter

– Flass kommer av overproduksjon av sopp og bakterier i hodebunnen, og en av disse er malassezia.

Flass er altså en egen tilstand, og det er faktisk veldig få som har flass. De fleste som tror de har det, har egentlig bare tørr eller sensitiv hodebunn. Flass er en type sopp og er lett gjenkjennelig med sine store flak. Det er heller ikke smittsomt, slik mange tror.

Slik behandler du flass:
Flass kan behandles med profesjonelle kurbehandlinger som fjerner flass, og disse kan utføres i salongen.

– Det er veldig viktig å følge opp dette hjemme med en spesifikk sjampo og et leave-inprodukt som balanserer huden.

Og selv om salongbehandlingen nok er effektiv, finnes det heldigvis ting du kan gjøre hjemme også. Bruk en god antiflass-sjampo,Feks Remedy. Frisøren vil fortelle fremgangsmåten.

Fet hodebunn
Fet hodebunn kommer av overproduksjon av talg (fettsyrer) i hodebunnen.

– Det er viktig å følge opp hjemme med en spesifikk sjampo for fet hodebunn.

Fet hodebunn OG tørt hår?
Ja, det er fullt mulig å ha fet hodebunn og tørt hår samtidig.

– Håret består ikke av så mye fuktighet men mest keratin (cirka 85 prosent). Resten er mineraler, lipider, vitaminer og karbohydrater.

– Hvis håret mangler noen av disse elementene, spesielt keratin og mineraler, så vil håret se og føles tørt ut.

Slik behandler du kombinasjonen tørt hår / fet hodebunn:
Vi anbefaler å bruke produkter med mest mulig naturlige ingredienser som inneholder alle elementene håret ditt trenger.

– Det er mangler på disse viktige ingrediensene som gjør at håret ikke binder til seg fuktighet.
Bruk en god, mild sjampo som vasker hodebunnen ren. Fortsett så med en fuktgivende balsam eller kur, men sørg for at du bare bruker denne i lengdene.

– Det er viktig at du ikke er redd for å bruke balsam og hårkur selv om man har fet hodebunn.
-Spørr oss om råd så hjelper vi deg til den beste løsningen.


VI VIL HA INTRODUKSJONSTILBUD NÅR DE KOMMER I VÅR SALONG I AUGUST/SEPTEMBER.

No Comments


Recent

Archive

Categories

Tags

100% fornøyd garanti Anti frizz Bekk Mineral pudder Brazilian frizz out Bølgetang CADIVEU PROFESSIONAL CADIVEU Cadiveu scandinavia Cadiveu skandinavia Ceramic straightener EMERGENCY SERVICE FAB Tattoos FAKTA OM LUS FIXIT FRISØR GREVERUD FRISØR Farge behandling Farsdag Fixit timebestilling Flash tattoos Flass Frendsnorge Frisør follo Frisør salong Sofiemyr Frisørsalong Kolbotn Healing Care Healing Nourish LANZA Healing Oil Combing Cream Healing Oil Lanza Healing Remedy Healing Smooth Healing Styling Helse og skjønnhet HÅRAVFALL Hår og Skjønnhet Hår produkter Hår vask Håravfall Hårmote høst Hårspray Hårtap Høstmote Id hair wax Id produkter Introduksjonstilbud Keratin kur Keratinbehandling Krøller Krøllete hår Krølltang LANZA HEALING LANZA Healing Color LANZA KB2 LANZA Norge LANZA PASTE LANZA PRODUKTER LANZA STYLING LANZA Sofiemyr LANZA TILBUD LUSE SESONG LUS Landerudsenteret Dame og Herre Frisør Linda Wickmann Lysfarging NYHET Ny jobb? OLAPEX OLAPLEX Olje Oppussing Landerudsenteret frisør Psoriasis Rett hår Rettetang SKOLE START SOFIEMYR FRISØR AS SOFIEMYR FRISØR SOFIEMYR SOMMERTID SOMMERÅPENT SUNDT HÅR Sexy hair Sminke Akershus Sminke Kolbotn Sminke Sofiemyr Sminke Tårnåsen Sminke oppegård Sofiemyr frisør Styling produkter Styling tips Tattoo Tilbud LANZA Tørrhodebunn Urban Molding paste lanza Vakkert hår Vakkre hender Vi pusser opp 2014 Zansuel akershus ansatte balayage balsam for håret balsam beachwawe blondthår brud og oppsett brudeoppsett follo brudeoppsett greverud brudeoppsett hellerasten brudeoppsett kolbotn brudeoppsett oppegård brudeoppsett tårnåsen brudesminke brud din lokale frisør kolbotn ekstremkur farge ekspert frisør flotte farger follo friskt hår frisor frisør akershus frisør app frisør farge frisør hellerasten frisør klipp frisør kolbotn frisør og lus frisør oppegård frisør prinsdalen frisør sofiemyr frisør søker jobb frisør tårnåsen frisøren din frisørkurs frisør frizzout hverdagssminke hårkur hårpleie iD hair id colour bomb jane iredale klippe kurs kolboten kolbotn kurs for frisører l'anza fakta hår l'anza fakta l'anza frisørkurs landerudsenteret frisør landerudsenteret lanza fakta lanza lus barnehagestart lus i skolestart luse råd lysestriper mMKollagen make-up mineralsminke mmkollagen pulver mmkollagenpulver i follo neglelakk kolbotn neglelakk oppegård neglelakk sofiemyr neglelakk som sitter neglelakken neglelakk ny medarbeider søkes olaplexbehandling olpalex online timebestilling frisør oppegård frisør oppsett brud oppsettning permanent pleier huden rett hår uten rettetang råd mot lus salongpleie shampoo shampo sminkekurs sminke sminking sofiemyrfrisør sommer klar sommerhender sommerklær sunlights svennebrev søker frisør søker jobb sønsterudveien 32 tilbud vakker hud vakre hender vi er best på brudeoppsett vi er best på hår og skjønnhet vi er best på neglelakk vinylux neglelakk vinylux ÅPNINGSTID SOMMER SOFIEMYR FRISØR Åpningstider landerudsenteret frisør Økt hårvekst åpningstid sommer åpningstider julen åpningstider landerudsenteret frisør